Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Kroatië staat bekend om de waanzinnige routes langs de Adriatische kust en de prachtige natuurgebieden waarvan er veel op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Genoeg redenen om er deze zomervakantie op uit te trekken richting Kroatië! Nog niet helemaal overtuigd? We hebben een lijstje met 5 redenen voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië op een rijtje gezet.

Kornati eilanden - Poolincluded

 

1. Vaar langs de 89 Kornati eilanden

Voor de kust van Noord-Dalmatië ligt het Nationaal Park Kornati. Het NP bestaat uit 89 kleine eilandjes met kristalheldere zee en prachtige zonsondergangen. Dagelijkse excursies vertrekken vanuit het het centrum van Zadar of Sibenik en geven een unieke kans om in de prachtige wateren te zwemmen en snorkelen. Als je geluk hebt, spot je zelfs een dolfijn!

Nationaal Park Paklenica- Poolincluded

2. Ontdek de prachtige wandelroutes in het Nationaal Park Paklenica

Het Nationaal Park Paklenica is één van de acht nationale parken in Kroatië. Het park is extra bijzonder doordat het dichtbij zee ligt. Hierdoor kan je watersport of een strandvakantie combineren met wandelen en klimmen. Bij de ingang van het park krijg je een klein boekje met wandelroutes zodat je zelf kan kiezen welke route je gaat lopen. En voor de ultieme rust liefhebbers; het enige vervoersmiddel wat je hier tegen zult komen is een ezel.

Trogir - Poolincluded

3. Trogir, een uniek UNESCO eiland

Trogir is een van de favoriete steden in Dalmatië door haar rijke geschiedenis. Door de geschiedenis heen is Trogir in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Venetië en zelfs Frankrijk en al deze culturen hebben hun stempel gedrukt op de stad. Op zoek naar een gezellig restaurant? Flaneer langs de prachtige boulevard op het schiereiland van Trogir en geniet van een romantisch diner.

Krka watervallen -Poolincluded

4. Bezoek het natuurverschijnsel: de Krka watervallen

De Krka watervallen en Krka National Park behoren tot de meest bijzondere stukken natuur langs de Dalmatische kust. De hoogtepunten van het park, zoals de belangrijkste kloven en watervallen van Krka, bewonderen tijdens een dagtrip vanuit Split. Deze spot is absoluut een must-see tijdens je roadtrip door Kroatië!

Plitvice meren - Poolincluded

5. De betoverende Plitvice meren

In het midden van Kroatië vind je de betoverende meren van Plitvice. Naast de Krka watervallen mag deze stop niet ontbreken tijdens je vakantie in Kroatië. Het is dan ook niets voor niets dat deze meren druk bezocht worden door toeristen. Wil jij de drukte vermijden? Ingang 2 van het Nationale Park is een stuk rustiger!