Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantiehuis in Tsjechië

Vakantiehuis in Tsjechië

Wat dacht je van een vakantiehuis in Tsjechië? Tsjechië is een prachtig land als vakantiebestemming, het land heeft een hoop te bieden! Zo kan je er genieten van de mooie natuur door het gehele land en in het noorden heb je het Boheems Paradijs. Daarnaast heb je in Tsjechië ook een hoop steden met een rijke historie, een bezoek aan Karlsbad is een echte aanrader! Tijdens een vakantie in Tsjechië hoef je je niet te ververvelen want er is genoeg te doen!

Luxe vakantiehuizen & appartementen in Tsjechië

Bij Poolincluded hebben we een ruim aanbod vakantiehuizen in Tsjechië. Zo hebben we bijvoorbeeld Chalet Peha, dit chalet is gelegen in de regio Liberec. Chalet Peha is een vrijstaand huis en heeft een zwembad in de tuin, in totaal kan je er met 4 personen terecht. Het chalet heeft een traditionele inrichting en geeft je eigenlijk het gevoel alsof je terug gaat in de tijd! Naast de vele traditionele en typische Tsjechische bestemmingen hebben we ook een aantal luxe villa’s! Zo hebben we deze luxe Villa in Vrchotovy Janovice, wat in het Boheems Paradijs ligt. De villa ligt midden in de natuur is en geschikt voor 14 personen.

Included in Tsjechië

Voor een verblijf in Tsjechië ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Tsjechië

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Tsjechië?

Tijdens je vakantie in Tsjechië heb je veel mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen! Zo is het echt een aanrader om de hoofdstad Praag eens te bezoeken! Praag heeft een compact centrum waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand zijn. In de oude stad van Praag kom je een hoop bezienswaardigheden tegen zoals de joodse wijk, de Karelsbrug en het astronomisch uurwerk.

Wist je dat het Pils (pilsener) voor het eerst werd gebrouwen in Pilsen, Tsjechië? Het bier wat wij in Nederland vaak drinken werd dus voor het eerst gebrouwen in Tsjechië. In Tsjechië zijn veel verschillende brouwerijen te vinden, de meeste hiervan kan je ook bezoeken om te zien hoe het pils word gemaakt!

Voor de actievelingen onder ons zijn er ook tig veel mogelijkheden! Zo kan je namelijk genieten van de prachtige natuur. Hier spant volgens ons het Boheems Paradijs wel de kroon, de officiële naam van dit gebied is Český Ráj. Het natuurpark staat bekend om de vele rots pilaren die je tegenkomt, deze zijn ontstaan door eeuwenlange erosie. Door het park loopt het gouden pad, dit pad is in totaal 119 kilometer lang en bestaat uit verschillende kortere wandelpaden. Zo hoef je niet het hele wandelpad van 119 kilometer af te leggen, dat scheelt weer! De kortere wandelpaden zijn zo ongeveer 20 kilometer lang wat een stuk beter te doen is.

Je kan ook op de fiets stappen, Tsjechië is een prachtig fietsland met een gevarieerd landschap. Zo kan je langs de vele rivieren fietsen, heb je heuvelachtige regio’s en zijn er ook verschillende wijnstreken waar je langs kan fietsen. Tijdens het fietsen kom je dus veel tegen van de prachtige natuur.

Culinaire reis door Tsjechië

Het eten en drinken in Tsjechië is vaak een combinatie van de Duitse, Oostenrijkse en Hongaarse keuken. Je zal dan ook snel een schnitzel of goulash tegen komen op de menukaarten. De porties zijn vaak groot en in Tsjechië zijn ze echte vleesliefhebbers, naast deze gerechten word er ook vaak een halve liter pils geschonken. Dit is ook wel logisch want zoals we al eerder hebben benoemd is pils in Tsjechië ontstaan.

Het weer in Tsjechië

In Tsjechië heb je een gematigd landklimaat. Doordat het gematigd is heb je bijvoorbeeld wel warme zomers maar geen extreme hitte. Zo is het in de zomer in de hoofdstad Praag gemiddeld 23 graden. De winters zijn wel koud en ook heb je in Tsjechië verschillende skigebieden.

Bekijk ons aanbod in Tsjechië