Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Kan jij je nog herinneren dat je vroeger tijdens je vakantie geen mobiele telefoon had? Of hem bewust nog thuis liet? De kans is groot dat je dit niet meer kan herinneren. De Digital Detox tijdens vakantie houdt in dat je tijdelijk geen gebruik maakt van je telefoon, tablet en/of laptop. Ook smartwatches rekenen wij mee binnen deze categorie. Maar waarom Digital Detox? Omdat het dagelijks leven van mensen steeds stresvoller wordt en het gebruik hiervan voor veel gebruikers een verslaving lijkt te zijn geworden. Helemaal nu je je internetbundel binnen Europa kunt gebruiken, zonder extra kosten, is het heel verleidelijk om je mobiele telefoon weer even tevoorschijn te toveren om iets op te zoeken.

Tegenwoordig is een telefoon niet meer weg te denken. We gebruiken de telefoon tijdens vakantie voor het vinden van de weg, het delen van foto’s met vrienden en vriendinnen, het bijhouden van een reisblog en voor het luisteren van muziek. Alleen al voor het laten zien van de QR-code hebben we de telefoon bijna non-stop nodig.

En toch is het helemaal offline gaan helemaal niet zo verkeerd. Uit verschillende gezondheidsonderzoeken blijkt dat altijd bereikbaar willen zijn helemaal niet goed is voor je emotionele en mentale gezondheid. Overmatig gebruik kan bijvoorbeeld leiden tot een burn-out of andere psychische klanten. Ondanks dat we dit vaak wel weten, blijf het lastig om dat ene Whatsappje niet gelijk te beantwoorden, snel iets op te zoeken of nog even je werkmail te checken. Om je te overtuigen, zetten we de voordelen van een Digital Detox voor je op een rijtje.

Voordelen Digital Detox tijdens vakantie: 

  • Je hebt meer tijd over voor andere dingen; neem bijvoorbeeld een extra duik in het zwembad
  • Ruimte voor goede gesprekken met je vriendin, partner of gezin
  • Je ontmoet weer nieuwe mensen; vraag bijvoorbeeld eens de weg aan een lokale inwoner
  • Speel in de avond een spelletje met elkaar in plaats van die verslavende serie op je tablet
  • Je kunt veel makkelijk ontspannen al je de digitale prikkels wegneemt en dit is toch wat je op vakantie wilt bereiken

Tekst gaat door onder de foto

Digital Detox Relax

Hebben we je kunnen overtuigen van de Digital Detox tijdens vakantie, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Een aantal tips zullen je op weg helpen om het makkelijker te maken om je mobiele telefoon, tablet en/of laptop niet of nauwelijks te gebruiken.

1. Zet je meldingen uit

Gedurende de dag wordt je waarschijnlijk op verschillende manieren op de hoogte gebracht van een binnenkomende e-mail, whatsapp bericht, nieuwe serie op Netflix of het aantal stappen dat je die dag nog niet gezet hebt. Zet voordat je op vakantie gaat naast je geluid ook al deze meldingen uit. Doei prikkels en hallo ontspannen vakantie!

2. Stop met Social Media 

Oké, we kunnen ons voorstellen dat dit punt even slikken is. Wellicht dat je juist tijdens vakantie de prachtige plaatjes wilt delen met je familie en vrienden. Echter, volgens het Brain Research Review onderzoek, blijkt dat het gebruik van Social Media verslavend werkt doordat er telkens dopamine vrij komt. Je hebt hier steeds meer van nodig om je goed te blijven voelen. Om helemaal te ontspannen, wil je dit tijdens je vakantie niet ervaren. Delete de apps daarom tijdens je vakantie en deel de foto’s weer als je thuis bent.

3. Stuur een automatisch bericht terug in Whatsapp 

Word jij tijdens je vakantie vaak gestoord op je werktelefoon? Installeer dan Whatsapp voor Business! Hier kan je een automatisch bericht laten terugsturen wanneer iemand jou een bericht stuurt. Je kan dit bericht aanpassen zoals jij dit wilt waardoor mensen ook via Whatsapp weten dat je momenteel onbereikbaar bent. Dit werkt eigenlijk hetzelfde zoals je Out of Office bericht in Outlook. Wel zo fijn dat je hier niet telkens om hoeft te denken!

4. Koop een ‘ouderwetse’ reisgids

Vaak zoek je tijdens vakantie even snel het leukste restaurantje op via Tripadvisor of wil je weten hoe je “Goedenavond” zegt in de taal van het land. Om dit te voorkomen kan je het beste een reisgids kopen over je vakantiebestemming. In een reisgids, zoals de Lonely Planet, kun je gemakkelijk al deze dingen opzoeken. Blader onder het genot van een heerlijke cappuccino door de reisgids en zoek voor die dag de leukste highlights op.

Het resultaat? Het zal voelen alsof je je vakantie intensiever hebt beleefd en dat je niet alleen fysiek maar ook mentaal volledig aanwezig bent geweest. Je zal merken dat je urenlang naar het zwembad hebt kunnen staren zonder allerlei gedachtes in je hoofd. Vol inspiratie en ideeën voor activiteiten die je thuis meer wilt doen, keer je terug van je bestemming. Opgeladen en klaar voor een frisse start!

Ben jij opzoek naar een luxe vakantiehuis met zwembad om je Digital Detox ervaring helemaal compleet te maken? Bekijk de vakantiehuizen met zwembad hier:

Vakantiehuis met zwembad