Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantie in Cavtat

Wat te doen tijdens je vakantie in Cavtat?

Een vakantie in Cavtat is een echte aanrader! Zo ligt de stad 20 kilometer te zuiden van Dubrovnik en ligt het aan de Adriatische zee. Cavtat is oorspronkelijk gebouw door Griekse kolonisten, later is het ook onder de Romeinse heerschappij geweest. De huidige naam Cavtat is afgeleid van Civitas Vetus, dat betekent “de oude stad”, een verwijzing naar de oude stad van Dubrovnik omdat de oorspronkelijke bewoners van Cavtat naar Dubrovnik vluchtten toen Cavtat werd geplunderd. Nu is Cavtat een populaire toeristische bestemming met een mooie haven en op korte afstand van de luchthaven.

Cavtat ligt in het Konavle landschap. Dit is een landelijk gebied met 32 dorpen, slechts 2 dorpen liggen aan zee, dit zijn Cavtat en Monulat. Het gebied is een glooiend landschap met veel olijfboomgaarden en wijngaarden. Er liggen hier ook veel oude grafstenen waarvan Stecci de middeleeuwse grafstenen met decoratieve motieven een werelderfgoed zijn van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheden  in Cavtat zijn de St. Nicolaaskerk aan de kust van Cavtat, het huis van Vlaho Bukovac, de beste schilder van Dubrovnik, het paleis van Rector en de Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Sneeuw klooster aan het einde van de boulevard met religieuze kunstwerken. Verder zijn er veel restanten te zien uit de Griekse en Romeinse tijd, waaronder een theater, stadsmuren, aquaducten en een nymphaeum.

Het weer in Cavtat

De beste reistijd voor Cavtat is van mei t/m september, waarin de een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Cavtat is 28 graden in augustus en de laagste is 9 graden in januari. De zeewatertemperatuur ligt gemiddeld tussen de 15 – 28 graden. Heerlijk weer voor een droomvakantie!

Included in Cavtat

Voor vakantie in Cavtat – Kroatië ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Cavtat

Ontdek de regio’s