Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantie in Buje

Zonvakantie in Buje

De stad Buje bevindt zich in het noordwestelijke deel van Istrië en is vanuit de Duitse stad München nog ongeveer 5,5 uur rijden met de auto. Buje staat bekend als de “schildwacht van Istrië: vanwege de heuveltop op 10km landinwaarts van de Adriatische Zee. Doordat de stad gelegen is op een heuvel heb je prachtig uitzicht hebt op de olijfbomen en wijngaarden waar de streek om bekend staat. Het is wellicht niet een stad die je meteen herkent als toeristische trekpleister, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanuit de stad rijd je met de auto via pittoreske wegen door het waanzinnige landschap richting zee en strand. Tevens kun je de omgeving erg goed verkennen via de mooi aangelegde wandel – en fietspaden.

Included in Buje

Voor een vakantieverblijf in Kroatië ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Buje

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Buje?

Het eerste wat een absolute must is bij aankomst in Buje is het bezoeken van een wijnkelder. Er zijn veel verschillende soorten wijnproducenten waaruit je kan kiezen. Naast de wijnproeverij in een wijnkelder is wat tijd doorbrengen buiten de stad op een wijngaard ook zeker de moeite waard! De lokale bewoners zitten vol met interessante verhalen die met deze regio te maken hebben. Zo hoor je bijvoorbeeld meer over de verschillende soorten druiven en de details over waarom de wijnproductie in deze streek juist zo populair is geworden.

Geen wijnliefhebber? Geen probleem, de stad Buje biedt voldoende alternatieven! Dankzij de eeuwenlange verbintenis tussen Buje met Rome en Venetië, bevinden zich talrijke historische gebouwen in de stad. Van een kathedraal, paleis tot aan de restanten van het kasteel en verdedigingstorens. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Een kerk in barokstijl uit de 16de eeuw, gebouwd op de fundamenten van een oud Romeinse tempel, domineert het centrale plein in de stad.  Na de tweede wereldoorlog ontwikkelde Buje zich tot economisch en cultureel centrum van de regio. Inmiddels is het een modern regionaal centrum geworden om de oude stad heen. Ondanks deze ontwikkelingen zijn de oude kenmerken in stand gebleven waardoor je in de stad een combinatie van modern en authentiek vindt.

Culinaire reis door Buje

Istrië betekent gastvrijheid, natuurlijke schoonheid en wijn. De regio rondom Buje staat dan ook bekend om haar waanzinnige wijnen en verschillende soorten olijfolie. In de omgeving van de stad bevinden zich oneindig veel wijngaarden en velden vol olijfbomen. In een van de vele wijnkelders en restaurants kun je een goed glas wijn combineren met een huisgemaakte gedroogd ham (genaamd Prsut), truffels en kaas. Bourgondisch genieten!
Boek bijvoorbeeld een wijntour of een proeverij van typisch lokale gerechten bij een van de lokale organisaties.

Het weer in Buje

Istrië heeft een zeeklimaat met vele zonuren waardoor het een ideale vakantiebestemming is. Over het algemeen is het hier iets koeler dan in het zuidelijk gelegen Dalmatië, door de verschillende winden die verfrissing vanuit zee brengen. Door regenval behoort het schiereiland tot een van de groenste plekken van Kroatië. Van april tot november zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15- 24°C. In deze maanden is het ideaal om de stad Buje te bezoeken.

Bekijk ons aanbod in Buje