Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantie in Rovinj

Zonvakantie in Rovinj, Kroatië

In de provincie Istrië ligt het schiereiland Rovinj. De stad is gelegen aan de westkust en is de afgelopen jaren enorm populair geworden onder toeristen vanuit heel Europa. Een leuk feitje is dat ongeveer 10% van de bevolking in de stad Italiaanstalig is en er officieel twee verschillende talen worden gesproken in de stad. Bello giusto!

Het schilderachtige en romantische Rovinj is in de loop der tijd vastgegroeid aan het vaste land waardoor het geen los eiland meer is. Iets wat typisch is voor veel verschillende steden in Kroatië vind je ook in deze stad terug; de gekleurde gevels en kronkelende straatjes door de stad. De middeleeuwse bebouwing loopt van het oude centrum tot aan de boulevard. Wat en absoluut pluspunt is dat het centrum autovrij is waardoor je heerlijk op de gemak door de straatjes kunt struinen. Parkeren kan op verschillende locaties rondom de stad.

Included in Rovinj

Voor een vakantieverblijf in Kroatië ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Rovinj

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Rovinj?

De highlight van de stad is het monument de St. Eupjemia kerk. Je ziet de kerk al vrij snel liggen doordat deze boven de stad uitsteekt. De kerk is opgedragen aan een meisje genaamd “Saint Euphemia”. Het verhaal achter deze benoeming is echter erg ontroerend. Op vijftien jarige leeftijd werd Euphemia gearresteerd omdat ze weigerde het Christendom op te geven. Uiteindelijk werd ze vermoord door leeuwen, maar niet verslonden. Doordat dit vrij uitzonderlijk is, werd Euphemia heiligverklaard en is er een standbeeld van haar boven aan de 61 meter hoge toren geplaatst. Via een steile trap kan je het standbeeld en het prachtige uitzicht over de stad Rovinj bewonderen.

Naast het bezoeken van de prachtige kerk en het struinen door de oude straatjes, zijn er nog veel meer leuke uitstapjes die je in Rovinj kan maken. Van een boottocht naar het onbewoonde eiland Red (crveni Otok), een dag tripje naar Pula of duiken naar het wrak van de Baron Gautsch.

Culinaire reis door Rovinj

Zoals beschreven over Istrië, staat de regio bekend om de heerlijke olijfolie en wereldberoemde truffels. Het is een walhalla voor liefhebbers van goed en vers eten en drinken. Als je in de lente in Rovinj bent, raden we je aan om de verse asperges te proberen die je letterlijk op elke hoek van de straat kunt krijgen.

In de buurt van de haven vind je de beste en meest gezellige restaurantjes waar je romantisch kunt dineren of een drankje kunt nuttigen. Wijnliefhebbers kunnen in Rovinj hun hart ophalen en in een van de vele wijnhuizen een overheerlijk wijntje nuttigen.  En vergeet vooral niet de dag af te sluiten op de boulevard met een overheerlijk ijsje van Gelateria Italia!

Het weer in Rovinj

Istrië heeft een zeeklimaat met vele zonuren waardoor het een ideale vakantiebestemming is. Over het algemeen is het hier iets koeler dan in het zuidelijk gelegen Dalmatië, door de verschillende winden die verfrissing vanuit zee brengen. Door regenval behoort het schiereiland tot een van de groenste plekken van Kroatië. Van april tot november zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15- 24°C. In deze maanden is het ideaal om de stad Rovinj te bezoeken.

Bekijk ons aanbod in Rovinj