Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantiehuis in Šibenik

Vakantiehuis in Šibenik.

Op zoek naar een vakantiehuis in Šibenik? Bij Poolincluded hebben we een ruim aanbod vakantiehuizen. Zo hebben we bijvoorbeeld holiday home Parma, dit vakantiehuis is gelegen in alle rust. Je heb een privézwembad en je eigen stukje strand, wat wil je nog meer? In de ochtend kan je heerlijk buiten ontbijten en genieten van het prachtige uitzicht. Naast dit vakantiehuis hebben we ook het appartement Cvita, hier kan je met 6 personen verblijven. Het appartement is nieuw gebouwd en heeft een moderne inrichting en heeft een ideale ligging. Zo ligt het aan de rand van het centrum waardoor je nog op geen 100 meter van het strand af zit, maar je bent ook alsnog omringd door verschillende winkels en restaurants.

Included in Šibenik

Voor een verblijf in Šibenik ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Šibenik

Ontdek de steden

Poolincluded Tips

Wat te doen in Šibenik?

Šibenik ligt in het zuiden van Kroatië en is een echte aanrader! De stad zelf is nog niet zo heel bekend onder alle toeristen, zo zal je in Dubvrovnik overspoeld worden door toeristen die de stad komen bezoeken. Dit is in Šibenik (nog) niet het geval, maar de stad is rijk aan historie en er is veel te zien. Zo heeft de stad meerdere burchten die je kan bezoeken, onze favoriet is de burcht van St. Michael. Hier worden ook regelmatig concerten gegeven van verschillende artiesten, zowel lokaal als internationale dit jaar geeft Lorde bijvoorbeeld een concert. Naast de verschillende evenementen die hier worden gehouden is de burcht zelf ook het bezoeken waard. Je kan zelf de burcht bezoeken en de geschiedenis hiervan ontdekken, wanneer je boven aan de burcht bent kan je genieten van een prachtig uitzicht op de eilanden in de Adriatische zee.

Tijdens een vakantie in Šibenik kan een bezoek aan het nationale park KRKA niet uitblijven. Dit nationale park is 110km2 groot en heeft  in totaal 7 verschillende watervallen met een totale hoogte van 242 meter. Door het hele park loopt de rivier Krka, daar heeft het park zijn naam dan ook aan te danken. Vanuit Šibenik zelf gaan er in de zomer ook dagelijks toerboten richting het nationale park. Je heb de mogelijkheid om met een van die tours mee te gaan, maar het is ook mogelijk om er zelf met de auto heen te rijden en op die manier het park binnen te gaan.

Vanuit je vakantiehuis in Šibenik kan je ook verschillende dag tripjes maken naar omliggende steden. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje naar Split toe gaan, dit is ongeveer een uurtje rijden. Ook zou je er voor kunnen kiezen om naar Trogir te gaan, dit ligt net iets voor Split en hier ben je met 45 minuten rijden. Trogir staat op de UNESCO erfgoed lijst en is gelegen op een klein eiland wat zich tussen het vaste land en het eiland Čiovo bevindt. Trogir is niet heel groot maar hierdoor is het extra speciaal!

Het weer in Šibenik

Šibenik heeft een middellandse zeeklimaat, met warme en droge zomers en milde winters. In de zomer houdt het Velebit gebergte de regen tegen. Echter kan er in de herfst, winter en lente regelmatig regen vallen. In de winter kan er ook een stevige wind opsteken, deze valwind kan met snelheden van 180km over het land razen.

Bekijk ons aanbod in Šibenik