Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantie in Benkovac

Luxe vakantiehuizen & appartementen in Benkovac.

Poolincluded biedt een ruim aanbod luxe vakantiehuizen en appartement aan in Benkovac. Onze persoonlijke favoriet is Hilltop Haven een luxe villa waar je volledig tot je zelf kan komen. De villa is wat hoger gelegen in het landschap, vandaar ook de naam Hilltop Haven. Met in totaal plaats voor 8 personen kan je heerlijk genieten aan je privézwembad. Speciaal voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig waar ze zich uren kunnen vermaken. Wanneer je wat meer richting de bewoonde wereld gaat in Benkovac kom je onder andere Villa Lana tegen, deze villa is van alle luxe voorzien. Heerlijk afkoelen in je privézwembad en gerechten klaarmaken op de BBQ in de buitenkeuken. Het perfecte adres om te genieten van je welverdiende vakantie!

Included in Benkovac

Voor een verblijf in Benkovac ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Benkovac

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Benkovac?

Benkovac ligt op zo’n 30 kilometer afstand van Zadar. De stad is vernoemd naar het kasteel dat in de 15e eeuw werd gebouwd door de prinsen Benkovic. Dit kasteel ligt op een heuvel boven de stad en dient momenteel als streekmuseum. In de omgeving van Benkovac is een rijke historie terug te vinden, zo is er ten westen van de stad de middeleeuwse vestiging Utvrda Kličevica te zien. Dit middeleeuwse gebouw is een van de beter bewaarde vestigingen in Dalmatië. Voor de actievelingen is dit een leuke uitstap, rondom de vestiging zijn verschillende bospaden die tot aan de vesting lopen.

Benkovac is van oudsher bekend om de verschillende kwaliteitswijnen en wereldberoemde wijnen die in de regio worden geproduceerd. Een bezoek aan deze wijngaarden kan dan ook niet ontbreken wanneer je in deze regio bent. Tijdens de zomer vinden er ook verschillende culinaire evenementen plaats, zo is er bijvoorbeeld jaarlijks een wijnfestival.

Als je in Benkovac bent, raden we je aan de markt te bezoeken, een markt met een lange traditie die elke 10e van de maand wordt gehouden. Dit is niet alleen een handelsplaats, maar ook een attractie waar je meer te weten kunt komen over het plaatselijke culturele erfgoed en de gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld kennismaken met de traditionele handelsmethoden voor het vee.

Het weer in Benkovac

Benkovac heeft een middellands zeeklimaat, met warme en droge zomers en milde winters. In de zomer houdt het Velebit gebergte de regen tegen. Echter kan er in de herfst, winter en lente regelmatig regen vallen.

Bekijk ons aanbod in Benkovac