Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Mijn favoriete plek in Tsjechië

Inmiddels heb ik al veel landen binnen Europa bezocht maar Tsjechië behoort toch wel tot één van mijn favorieten. De regio Liberec is binnen Tsjechië mijn favoriete bestemming. Tsjechië is vrij makkelijk te bereiken. Zo kan je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, wat vanaf Amsterdam ongeveer 2 uur vliegen is maar zelf vind ik het ideaal om met de auto op vakantie te gaan. Met de auto op vakantie geeft je een hoop vrijheid doordat je geen rekening hoeft te houden met het gewicht van je bagage en je je eigen route kan kiezen die je ook weer kan wijzigen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar in één keer doorrijden naar Tsjechië maar een tussenstop in Duitsland maken voor een overnachting is ook een optie.

Mijn voorkeur gaat dus uit naar Liberec, in het noorden van het land. In deze regio ben ik vorige zomer zeven dagen samen met mijn familie geweest nadat we eerst een week naar Slowakije zijn geweest. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat een week eigenlijk net te kort is om alles van de omgeving te zien. In Liberec is genoeg te doen door de perfecte mix tussen natuur en cultuur. Ik raad het aan om een bezoek te brengen aan het UNESCO geopark Boheems Paradijs. Dit is een van de mooiste

natuurgebieden in Tsjechië die ik ken! De wandelroutes zijn hier allesbehalve saai en het gebied heeft de perfecte mix tussen de prachtige natuur en eeuwenoude geschiedenis. Tijdens je wandeling loop je tussen smalle rotsspleten, kruip onder rotsblokken door en kom je via de aangelegde stenen trappen langs de indrukwekkende rotsen van zandsteen. Ook zijn er uitgestrekte bossen, bijzondere kastelen en heuvels met een adembenemend uitzicht.

central square in Liberec Czech Republic

De stad Liberec

Voor het cultuursnuiven kan je terecht in de gelijknamige hoofdstad Liberec die in het midden van de regio ligt. Liberec is de op vier na grootste stad van Tsjechië en oogt een stuk rustiger dan het toeristische Praag. Dit neemt niet weg dat er in deze stad genoeg te zien en te doen is. Liberec kent een rijke geschiedenis en er is op het gebied van architectuur veel te bewonderen. Het centrale plein is mijn favoriete plek van de stad! Liberec is gebouwd rondom een heuvel en precies op de top is dit plein te vinden. Het stadshuis samen met de kleurrijke restaurantjes en winkeltjes die het plein omringen zijn echt prachtig om te zien! Daarnaast zijn er rond Široká straat een hoop leuke restaurantje en koffietentjes te vinden waar je lekker kan eten en drinken.

Ludvikov villa

Tijdens mijn vakantie verbleven wij in de Ludvikov villa. Dit unieke huis ligt in Nové Mesto Pod Smrkem, wat op zo’n 35 minuten rijden afstand ligt van Liberec. Aan het begin van onze vakantie werden we vriendelijk verwelkomd door de huiseigenaar en voor vragen konden we altijd bij haar terecht. Het huis is ruim ingericht en de huiselijke inrichting zorgt voor een gezellige sfeer. Wat deze accommodatie zo speciaal maakt is de prachtige tuin die omgeven is door groen. In de ruime tuin kan je heerlijk ontspannen, een duik nemen in het zwembad of springen op de trampoline. Daarom is deze plek zeer geschikt voor zowel natuurliefhebbers als kinderen. Deze accommodatie is dus echt een aanrader!

Ludvikov villa