Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantie in Salzburg

Luxe vakantiehuizen & appartementen in Salzburg.

In de deelstaat Salzburg in Oostenrijk hebben we bij Poolincluded een ruim aanbod van luxe vakantiehuizen en appartementen. Zo hebben we landhuis Anke, gelegen in Kaprun. Dit luxe appartement is geschikt voor 4 personen en is voorzien van een zwembad en sauna. Vanuit het appartement heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.  Naast dit luxe appartement hebben we in deze regio ook het nieuwgebouwde appartementencomplex Carpe Solem in Rauris. Zo hebben we appartement Grobglockern, geschikt voor 10 personen. Dit luxe appartementencomplex heeft ook een uitgebreide wellness afdeling waar je heerlijk kan ontspannen.

Included in Salzburg

Voor een verblijf in Salzburg ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Salzburg

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Salzburg?

Tijdens je verblijf in de regio Salzburg heb je een ruime keuze aan activiteiten, in dit artikel zetten wij er een aantal op een rijtje voor je! Om te beginnen raden wij je aan om de stad Salzburg zelf te bezoeken wanneer je in de buurt ben. Je kan ervoor kiezen om met een city tour mee te gaan en je te laten informeren door een gids, het voordeel hiervan is dat de gids je alles kan vertellen en je op plekken komt die je zelf misschien niet had gevonden. Ook is het natuurlijk mogelijk om op eigen houtje door de stad te gaan.

De grootste ijsgrot ter wereld

In de regio Salzburg vind je ook de grootste ijsgrot ter wereld deze ijs rot heeft een totale lengte van maar liefst 40 kilometer en vind je in Werfen. De grot is in 1870 ontdekt door Anton van Posselt-Czorich. Toen de grot ontdekt werd door Anton was hij er maar voor ongeveer 200 meter ingegaan, hij heeft toen niet meteen de hele grot ontdekt. In 1913 zijn ze pas de grot verder gaan ontdekken en pas na de eerste wereld oorlog in 1920 zijn ze actief de hele grot gaan uitkammen.  Momenteel is het eenvoudig om met de lift naar de ijs grot te gaan. Je kan een rondleiding volgen door de ijs grot maar let op, hiervoor is een redelijke conditie niet overbodig. In totaal zal je iets van 1400 treden moeten overbruggen.

Terug naar de middeleeuwen

In Werfen ligt ook het sprookjesachtige kasteel Hohenwerfen, wil je de middel eeuwen graag beleven? Dan is een bezoekje aan dit kasteel echt een aanrader! Bij het kasteel worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je meer te weten komen over de geschiedenis van het kasteel tijdens een tour door het kasteel. Ook kunnen kinderen tijdens deze tour leuke quizzen doen en kan je van mei tot september ook mee doen aan verschillende spelletjes zoals boogschieten.

Het weer in Salzburg

In Oostenrijk is er een landklimaat wat betekend dat het er in de winter erg koud kan zijn, en in de zomer erg warm. In de zomermaanden kan het er wel 35 graden worden! Maar vaak is de gemiddelde tempratuur in Oostenrijk rond de 23-24 graden wat het heel aangenaam maakt als vakantiebestemming. Voor het actuele nieuws adviseren we om het weerbericht in de gaten te houden.

Bekijk ons aanbod in Salzburg