Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Wil jij het liefst samen met je huisdier op vakantie? Maar weet je nog niet zo goed wat je dan allemaal moet voorbereiden voordat je huisdier mee mag en kan? We hebben 4 belangrijke tips op een rijtje gezet zodat je zonder zorgen op droomvakantie kan gaan met jouw huisdier. We begrijpen heel goed dat een vakantie pas echt kan beginnen als iedereen in het gezin mee gaat; dus ook je huisdier. 

Met deze tips voor een vakantie met je huisdier ga je goed voorbereid op reis! 

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga je voor het eerst met je hond op vakantie of ben jij al vaker met je huisdier op vakantie geweest? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dan ook dat je alles mee hebt wat van belang is voor jouw huisdier. Zo kun je ook zijn/haar vakantie zo aangenaam mogelijk maken. Zorg in ieder geval dat je het volgende bij je hebt: dierenpaspoort, riem, favoriete speelgoed, reismand, zijn/haar favoriete snoepjes, medicijnen, drinkbak en voer. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks vergeet. En als je dan toch echt nog wat nodig hebt dan zou je dit op je vakantiebestemming kunnen halen.

Zorg voordat je een vakantie boekt goed naar de omgeving van de accommodatie en naar wat de regels zijn. Het kan namelijk zo zijn dat het land waar jij op vakantie zou willen gaan bepaalde eisen heeft voor jouw huisdier, zoals het inenten en of het soort huisdier of ras wat je meeneemt is toegestaan. Op de website van de LICG kun je de invoereisen per land terugvinden.

Tip 2: Denk goed na over de omgeving voordat je op vakantie gaat.

Als tweede tip raden we je aan om de omgeving van je vakantie goed te bekijken voordat je een vakantiebestemming uitkiest. Voor je huisdier is het tenslotte ook vakantie, dus zorg ervoor dat je iets uitkiest waar je huisdier zich kan uitleven. Een grote tuin, een bosrijk gebied, midden in de bergen of dicht bij het strand.

Weet je nog niet waar je naar toe wilt neem dan een kijkje bij zoek&boek op onze website. Een van onze favoriete vakantiehuizen in Kroatië e is Poolincluded Stancija Cabrunici. Deze prachtige villa met privézwembad en jacuzzi is voorzien van een grote tuin van zo’n 10.000m2. Hier kan zowel jij als je huisdier heerlijk genieten. Daarnaast vind je in de omgeving Het “Nationaal park Brijuni’’ en op een kleine 10km aftand ben je al op het strand!

Tip 3: Op vakantie met de auto of het vliegtuig

Met de auto

Op vakantie met de auto is een stuk aangenamer voor je huisdier dan met het vliegtuig. Jij bepaalt namelijk zelf wanneer je stopt en hoe vaak je stopt. Je huisdier zit in een vertrouwde omgeving en hoort vertrouwde stemmen. Let wel op! Sommige huisdieren kunnen last hebben van wagenziekte en stress. Je kunt voor wagenziekte medicijnen halen bij je dierenarts en tegen de stress zijn er wel wat kalmeringsmiddelen alleen het beste is om je huisdier te laten wennen aan auto rijden, zijn bench en zorg dat je geluid blijft maken zodat hij vertrouwde stemmen hoort.  Laat je huisdier regelmatig uit de auto voor een sanitaire stop en om even zijn benen te strekken.

Met het vliegtuig

Op vakantie met het vliegtuig is vaak stress voller voor je huisdier dan wanneer je dit met de auto doet. Het allerbelangrijkste is dat je weet of je huisdier vliegfit is. Je kan naar je dierenarts gaan om dit te laten checken, zodat je met een gerust hart op vakantie kan. Tegen de stress is het eigenlijk net zoals bij de auto, laat je huisdier wennen aan de bench en zorg dat hier een vertrouwde mand of speeltje in ligt.

Als je dan een stuk gereisd hebt met je huisdier zijn jullie wel toe aan wat ontspanning. In Poolincluded beachfront kun je heerlijk genieten van je jacuzzi en het zwembad. En misschien nog wel het allerbeste is dat je op 30 meter van het strand zit. Perfect voor jou en je huisdier.

Tip 4: Het laten inenten/chippen van je huisdier.

Last but nog least; laat je huisdier veilig mee op reis gaan! Alle huisdieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid of ook wel Rabiës genoemd. Naast dat het verplicht is, is het ook een veilig idee dat je huisdier gezond mee kan. Je kan je huisdier laten inenten bij je dierenarts. Naast het inenten van je huisdier moet deze ook verplicht gechipt zijn. Sommige ‘’oudere’’ huisdieren hebben een tatoeage, deze is alleen nog geldig als je kunt aantonen dat die voor 3 juli 2011 gezet is hij moet ook nog goed genoeg leesbaar zijn. Maar zorg ervoor dat je huisdier altijd identificeerbaar is. Kijk op rijksoverheid voor meer informatie.

Naar een vakantiehuis waar je huisdier is toegestaan vier je een perfecte vakantie met z’n allen, inclusief huisdier! Bij veel van onze vakantiehuizen is je huisdier meer dan welkom en is er vaak ook een omheinde tuin aanwezig, dus waarom een oppas regelen? Niets is gezelliger dan op vakantie gaan met je huisdier!

Wil jij in 2022 genieten jouw  droomvakantie met je huisdier maar heb je jouw droomhuis nog niet kunnen vinden? Bekijk hier ons gehele aanbod vakantiehuizen die huisdiervriendelijk zijn en ontdek wat we nog meer kunnen bieden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we goed gebruiken en een van onze reisexperts staat je graag te woord om vrijblijvend een passend vakantiehuis te vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.