Skip to main content

We hebben de top 5 populairste activiteiten in Zadar op een rijtje gezet! We hebben een ruim aanbod van vakantiehuizen in Zadar, onderaan de pagina staat een linkje naar de accommodaties.

Het muzikale zee orgel

Het muzikale zee orgel (morske orgulje) is aan de kust van Zadar, Kroatië en is het eerste pijporgel ter wereld dat door de zee wordt bespeeld. Op de kade zijn eenvoudige en elegante trappen gebouwd, uitgehouwen in witte steen. Daaronder bevinden zich 35 muzikaal gestemde buizen met fluitopeningen op de stoep. De beweging van de zee duwt er lucht doorheen, en – afhankelijk van de grootte en de snelheid van de golf – worden muzikale akkoorden gespeeld. De golven creëren willekeurige harmonische geluiden. Het muzikale zee orgel is een activiteit die je echt bezocht moet hebben tijdens je bezoek in Zadar!

De groet aan de zon

Deze eigentijdse installatie bestaat uit 300 meerlaagse glazen zonnepanelen in de vorm van een cirkel met een diameter van 22 meter. Gedurende de dag verzamelt het de energie van de zon en zet deze om in elektriciteit, die vervolgens gedurende de nacht door en rond de installatie wordt gebruikt. De Groet aan de Zon is gelegen naast het muzikale zee orgel, de activiteiten zijn dus zeker een bezoek waard.

De Sint-Anastasia-kathedraal

De Sint-Anastasia-kathedraal, gelegen op de plaats van een oude christelijke basiliek uit de vierde eeuw, is prachtig, met een mooie romaanse gevel en een opdoemende klokkentoren. Het interieur, ingewijd in 1117, heeft enkele fragmenten van vroeg-christelijke mozaïeken, naast een prachtig altaar en een crypte. Bij een bezoek aan de kathedraal is een klim naar de top van de enorme klokkentoren een must; deze biedt een prachtig uitzicht over Zadar. Gelegen in het historische centrum van de stad, is de Sint Anastasia kathedraal een van de meest indrukwekkende gebouwen in Zadar.

land muur

De landpoort

De Landpoort, een prachtig monument, werd gebouwd in 1573 en lijkt sterk op een Romeinse triomfboog; de Leeuw van San Marco staat er nog steeds bovenop. Lange tijd bedreigd door de Ottomanen, slaagde Zadar erin stand te houden dankzij de ondoordringbare verdediging die de Venetianen bouwden. De indrukwekkende Landpoort herdenkt de overwinning van de Heilige Liga op hun oosterburen. De renaissance architectuur ziet er prachtig uit en een groot deel van de stad wordt nog steeds beschermd door de kalkstenen muren die Zadar omringen.

Barkajoli roeiboot

Wanneer je in Zadar op vakantie bent, mag een boottochtje met de Barkajoli roeiboot met de zogenaamde Zadar-schippers zeker niet ontbreken! Deze roeiboot brengt je van het oude stadscentrum naar de overkant van Zadar. Dit is een eeuwenlang traditie die de moderne tijd heeft overleefd. Deze traditie werd meer dan 800 jaar van vader op zoon doorgegeven. Of het zonnetje nu schijnt of de regenbuien boven je hangen, de schippers brengen je in hun rode bootje naar de haven aan de overkant. Eenmaal aan de overkant, geniet je van het prachtig zicht op de stad en kan je een mooie wandeling maken langs de zee en de jachthaven waar luxueuze jachten aangemeerd liggen.

Accommodaties omgeving Zadar
bootjes