Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Wij hebben de top 5 mooiste nationale parken in Kroatië voor je op een rijtje gezet!

Nationaal park Plitvicemeren

Het park, dat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, bevindt zich in het binnenland van Kroatië en heeft een oppervlakte van 296 km². Het nationale park heeft een prachtige natuur: 16 schitterende meren en wel 90 watervallen bevinden zich in de adembenemende natuur met talloze wandelmogelijkheden. De hoogste waterval is 78 meter hoog, dit is een populaire trouw locatie. De boven-en beneden meren van de Plitvice worden met elkaar verbonden door de Travertijnwatervallen. Naast water bestaat het park voor een groot deel uit hoge bossen. Je vindt hier sparren van meer dan 50 meter hoog en met een doorsnede van bijna 1,5 meter.

Accommodaties in de omgeving

Nationaal park Krka

Nationaal park Krka heeft een oppervlakte van 111 km² en is het hele jaar door geopend en is in alle seizoenen een bezoek waard. Dus als je op vakantie bent in Kroatië dan is dit park zeker een goede optie voor een dagje uit. De Krka watervallen liggen in het zuidelijke deel van Kroatië, op 20 minuten rijden van de stad Sibenik. Dit prachtige natuurgebied met maar liefst 7 watervallen, glasheldere meren en kleine beekjes is een echt een must visit als je in Kroatië bent.

Accommodaties in de omgeving

Nationaal park Risnjak

Risnjak werd uitgeroepen tot een nationaal park in 1953. Het bestaat uit meerdere bergtoppen, waarvan Veliki Risnjak het hoogst is met een tophoogte van 1528 m boven de zeespiegel. De oppervlakte van het park is 63,5 km² en omvat het grootste en meest interessante deel van de Risnjak massief. Het park staat bekend om de diverse klimaatinvloeden, de koude alpine, de milde invloed van de Adriatische Zee, continentale invloed en de kou uit de Dinara gebergte. Hierdoor is het natuurpark erg uniek, zeker de moeite waard dus!

Accommodaties in de omgeving

Nationaal park Kornati

 Nationaal Park Kornati is een eilandengroep die bestaat uit 89 onbewoonde eilanden en riffen. Het park heeft een oppervlakte van 320 km² en is vooral bekend vanwege de hoge kliffen en het prachtige landschap! Het park is het hele jaar geopend zodat je wanneer jij wilt kunt genieten van de rust, frisse lucht en het betoverende landschap. Het park is de ideale omgeving voor zeilen, water sporten en voor mensen die houden van de rust van een onbewoond gebied. Iedere eerste zondag van juli is de katholieke feestdag van de Madonna van Tarca. Op deze dag vinden er festiviteiten plaats op de Kornati eilanden. HIER vind je de accommodaties die wij aanbieden in deze omgeving!

Accommodaties in de omgeving

Nationaal park Brijuni

Het Nationaal Park Brijuni, beter bekend als de Brijuni eilanden zijn een groep van 14 eilanden waarvan het grootste eiland genaamd Veliki Brijun bezocht kan worden. Het Nationaal Park Brijuni heeft een oppervlakte van 33,9 km² en ligt voor de kust van Istrië vlakbij Pula en Rovinj. Het is een buitengewoon mooi eiland, bedekt met prachtige pijnbomen en olijfbomen, omgeven door een blauwe zee. Nationaal Park Brijuni kun je alleen per georganiseerde bootovertocht bereiken maar of je op het eiland een dagexcursieprogramma wilt volgen of je eigen gang wilt gaan, is helemaal aan jou! Dag tours in het Brijuni Nationaal Park worden in verschillende talen, waaronder Engels en Duits, verzorgd. HIER vind je de accommodaties die wij aanbieden in deze omgeving!

Accommodaties in de omgeving