Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantiehuis in Moravië-silezië

Een vakantiehuis in Moravië-silezië

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Moravié-silezië? Bij Poolincluded hebben we een ruim aanbod met vakantiehuizen. Onze favoriet is villa Staré Hamry, deze villa is geschikt voor 15 personen. De villa heeft een buitenbad en binnen is er een jacuzzi met sauna aanwezig. je kan jezelf hier lekker terug trekken en genieten van de rust, de villa ligt namelijk midden in de natuur. Een andere top locatie is Villa Pstruzi, deze villa is geschikt voor 8 personen. Hier kan je ook heerlijk ontspannen, buiten is er een hout gestookte hottub en binnen vind je een jacuzzi en sauna.

Included in Moravië-silezië

Voor een verblijf in Moravië-silezië ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Moravië-Silezië

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Moravië-Silezië?

Tijdens je verblijf in je vakantiehuis in Moravië-Silezië zit je goed als je een wijnliefhebber bent! Moravië is namelijk een populaire wijnregio in Tsjechië, dit komt mede dankzij het warme klimaat. Naast dat het hier vaak lekker zonnig is en dus ideaal is als zomerbestemming is dit ook gunstig om wijn te verbouwen. Tijdens je vakantie in Zuid-Moravië is een bezoekje aan een van de vele wijngaarden ook echt aan te raden! Zo is het bijvoorbeeld leuk om een kijkje te nemen bij de Plže wijnkelders, dit zijn bijzondere huisjes die speciaal gemaakt zijn. Het zijn kleine witte huisjes waar een kleine tint blauw doorheen is verwerkt, het lijken wel huisjes van de hobbits. De wijnkelders zijn al sinds de 15e eeuw een begrip, elke wijnmaker had zijn eigen huisje.

UNESCO-monumenten

In Moravië bevinden zich ook verschillende UNESCO-monumenten. Zoals het kasteel en de tuinen in Kroměříž. Het kasteel met zijn tuinen in Kroměříž zijn het bezoeken zeker waard. Het kasteel diende in 1777 als thuisbasis voor de aartsbisschoppen van Olomouc. De bloementuin is dan ook in de 17e eeuw aangelegd door Karl II von Liechtenstein-Kastelkorn, dit was de bisschop van Olomouc. Wist je dat Kroměříž de hoofdstad is geweest van Oostenrijk? Van 1848 tot 1849 diende dit tijdelijk als hoofdstad van Oostenrijk.

Op vakantie met de fiets

Een populaire activiteit in Zuid-Moravië is fietsen, zoals eerder benoemd vind je er veel wijngaarden. Hier lopen allerlei verschillende fietspaden door waardoor je prachtige routes kan volgen waar je van alles tegen komt. In totaal is er ruim 1200 km aan fietspaden in Zuid-Moravië, hierbij kom je lang de wijngaarden, wijnkelders, rivieren, bossen, heuvels, kastelen, gezellige dorpjes en steden. Je kan dus eigenlijk alle kanten op, de fietspaden zijn goed en er word duidelijk aangegeven waar je heen moet.

Het weer in Moravië-Silezië

In Moravië-Silezië heb je een gematigd landklimaat. Doordat het gematigd is heb je bijvoorbeeld wel warme zomers maar geen extreme hitte. Zo is het in de zomer gemiddeld 22 graden.

Bekijk ons aanbod in Moravië-silezië