Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantiehuis in het Reuzengebergte

Luxe vakantiehuizen in het Reuzengebergte

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het Reuzengebergte in Tsjechië? Bij Poolinlcuded hebben wij verschillende accommodaties beschikbaar die jouw vakantie tot een succes brengen! Zo hebben we deze moderne villa, gelegen in een bosrijke omgeving. De villa is geschikt voor 11 personen en je hebt hier alle privacy! Naast deze villa hebben we ook Villa Cerna, dit is een perfecte bestemming als je van wellness houdt! Zo heb je buiten een privézwembad en jacuzzi en daarnaast heb je ook je eigen sauna. Oftewel je kan hier helemaal tot rust komen en heerlijk genieten bij je vakantiehuis. Villa Cerna heeft plek voor 12 personen je kan hier met een grotere groep of meerdere gezinnen naar toe.

Included in het Reuzengebergte

Voor een verblijf in het Reuzengebergte ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in het Reuzengebergte

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in het Reuzengebergte?

Het Reuzengebergte ligt in het noorden van Tsjechië aan de grens met Polen. Het berggebied is ruim 40 km lang en 20 km breed, dit is dan ook het grootste gebergte in heel Tsjechië vandaar ook de naam. Of toch niet… de naam van het gebergte komt door een mythe van vroeger. Vroeger geloofde ze namelijk dat er een reus genaamd Krakonoš leefde in het gebergte, hier is het gebergte dan nu ook naar vernoemd. Tijdens je bezoek aan het Reuzengebergte kom je ook Krakonoš tegen op verschillende souvenirs.

Activiteiten in het Reuzengebergte

Vanuit je vakantiehuis in het Reuzengebergte kan je veel activiteiten ondernemen, zo lopen er vele wandelpaden door het Reuzengebergte en zijn er ook veel fietspaden. Een leuke wandelroute is die langs de Elbe, je volgt hierzo de rivier Elbe die vanuit de bergen ontstaat onderweg kom je dan ook veel watervallen tegen. Wanneer je eenmaal boven op de berg uitkomt ben je bij de bron van de Elbe.

Het is ook mogelijk om het hoogste punt te beklimmen van het Reuzengebergte, namelijk Sněžka, de piek ligt op zo’n 1600 meter hoogte. Je kan hier ook met een kabelbaan vanaf Pec pod Snezkou omhoog gaan, maar de wandeltocht naar boven is ook zeker aan te raden want onderweg kom je een hoop tegen. Eenmaal boven gekomen kom je de Tsjechisch-Poolse vriendschap route tegen, dit is een wandelpad op de kam van de berg en ligt precies op de grens van beide landen.

Bierroute

Wanneer je ga wandelen in het Reuzengebergte is het ook mogelijk om een bierroute te volgen, hierzo ga je langs vijf verschillende bier brouwerijen deze route is ongeveer 30 kilometer lang. Mocht je ervoor kiezen om deze bierroute te volgen, dan kan je een stempelkaart krijgen. Bij elke brouwerij waar je een halve liter bier besteld krijg je een stempel, met een volle stempelkaart krijg je een bieropener cadeau!

Bezienswaardigheid

In het oosten van het Reuzengebergte kom je het boomkroonpad tegen, dit is een loopbrug van 1511 meter lang, bij het boomkroonpad is ook een uitkijktoren van maar liefst 45 meter hoog. Het pad is ook voor kinderen leerzaam, onderweg kom je namelijk informatiepanels tegen over de flora en fauna. Maar naast deze informatie zijn er ook speeltoestellen aanwezig en is het een leuk dagje uit.

Het weer in het Reuzengebergte

Het klimaat in het Reuzengebergte is afhankelijk van de hoogte waarop je staat. Onder in het dal heb je namelijk een gematigd landklimaat. Hierdoor heb je warme zomers maar geen extreme hitte. Maar wanneer je meer de bergen in gaat word het wel koeler en heerst er meer een landklimaat. In de winter zijn de toppen ook besneeuwd en kan er zelfs geskied worden.

Bekijk ons aanbod in Reuzengebergte