Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Vakantiehuis in Zuid-Bohemen

Een vakantiehuis in Zuid-Bohemen

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zuid-Bohemen? Bij Poolincluded hebben wij de perfecte villa! Namelijk Villa Pasecná deze villa is geschikt voor maar liefst 20 personen en heeft een privézwembad, jacuzzi en een sauna. Vanaf je terras waar ook je zwembad staat heb je een prachtig uitzicht. Deze villa is ideaal voor wanneer je met een grote groep op vakantie gaat! Ben je op zoek naar iets anders? Bekijk dan ons overige aanbod in Tsjechië.

Included in Zuid-Bohemen

Voor een verblijf in Zuid-Bohemen ben je bij Poolincluded aan het goede adres. Poolincluded staat voor een kwalitatief goed aanbod, optimale service, persoonlijke aandacht, persoonlijk advies, transparante boekingsvoorwaarden en het laten uitkomen van een droomvakantie.

Bekijk ons aanbod in Zuid-Bohemen

Ontdek de regio’s

Poolincluded Tips

Wat te doen in Zuid-Bohemen?

Wat is er te doen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zuid-Bohemen? Zuid-Bohemen ligt in het zuiden van Tsjechië vlak bij de grens van Duitsland en Oostenrijk. Een echte aanrader is een bezoek aan de stad Český Krumlov, deze stad staat sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft een rijke historie en heeft een unieke indeling, het centrum van de stad ligt op een soort eilandje omdat het grotendeels omringt is door de Moldau. Daarnaast heb je ook het Český Krumlov kasteel, je kan door het gehele kasteel lopen en eventueel een tour volgen. Tijdens je tour door het kasteel krijg je veel te weten over de rijke historie van Český Krumlov.

In Zuid-Bohemen heb je ook het grootste meer van Tsjechië, namelijk het Lipnomeer. In deze omgeving kan je veel activiteiten ondernemen, zo heb je op het water verschillende watersporten zoals windsurfen, kanoën, zeilen of varen. Daarnaast kan je ook lekker rondom het meer zitten en een verfrissende duik nemen. Wat verder van het meer af kan je ook mountainbiken of een van de vele fietsroutes volgen.

Boomkroonpad

Naast het Lipnomeer heb je ook het Boomkroonpad, dit pad bevind zicht vlak bij het Lipnomeer. Het Boomkroonpad is een pad wat zich tussen de bomen door vormt, met als ‘hoogtepunt’ de uitzichttoren van maar liefst 40 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht en als je geluk heb en het is mooi weer dan kan je zelfs de Alpen zien.

Sprookjeskasteel

In Tsjechië wemelt het van de vele kastelen, zo heb je in  Zuid-Bohemen het sprookjesachtige kasteel  Hluboká. Dit kasteel is volledig wit en heeft allerlei prachtige torentjes, hierdoor is het net alsof je een sprookjeskasteel tegen komt. Het kasteel was van de rijke familie Schwarzenberg, tijdens je bezoek kan je ook een rondleiding door het kasteel krijgen. Dit is echt een aanrader want het kasteel heeft een heel luxe interieur die je niet wilt missen. De tuinen rondom het kasteel zijn ook erg mooi en strak aangelegd. Een bezoekje aan dit sprookjesachtige kasteel is dus echt een aanrader!

Het weer in Zuid-Bohemen

In Zuid-Bohemen heb je een gematigd landklimaat. Doordat het gematigd is heb je bijvoorbeeld wel warme zomers maar geen extreme hitte. Zo is het in de zomer gemiddeld 23 graden. De winters zijn wel koud en ook heb je in Zuid-Bohemen ook verschillende skigebieden.

Bekijk ons aanbod in Zuid-Bohemen