Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Je hebt een vakantiehuis geboekt in de buurt van Valencia, je kijkt er ontzettend naar uit maar vraagt je nog af wat er precies allemaal te doen is. Of je bent van plan om een vakantiehuis met zwembad te boeken, maar wilt eerste weten wat er in de omgeving allemaal te doen en zien is. Voor beide geldt; je bent hier aan het juiste adres! In de blog van deze week vertellen we je meer over de leukste activiteiten in en rondom de stad Valencia. Sit back and enjoy the ride! 

De stad Valencia is gesticht in het jaar 138 voor Christus onder de prachtig Spaanse naam “Valentina edatanorum”. Door de jaren heen is Valencia uitgegroeid tot de derde grootste stad van Spanje. De 15e eeuw speelt hier een grote rol in en wordt gezien als de Gouden Eeuw van Valencia; in deze periode groeide de stad in zowel het economische als het culturele opzicht sterk. Een groot aantal prachtige paleizen en Kerken werden gebouwd, die we tot de dag van vandaag nog steeds kunnen bezichtigen. Voor een lang weekend Valencia is er meer dan genoeg te doen! Lees hier de top 5 activiteiten om te doen tijdens je vakantie in Valencia.

Tip 1. Huur een electrische step

Valencia is een grote stad met enorm veel bezienswaardigheden. Een gemakkelijke manier om je te verplaatsen in de stad is door een elektrische step te huren. Het nieuwe deel-een-step systeem is niet alleen een gemakkelijke manier van om van A naar B te komen; het is tevens een milieuvriendelijke keuze.

Met de zogenaamde e-step kan je in een relatief korte tijd veel dingen zien in de stad. Je huurt een e-step op verschillende locaties door de stad voor maar €30,-  per dag. Een groot voordeel is dat je zelf kan bepalen waar je heen wilt via de aangelegde fietspaden in Valencia (verboden om op voetpaden te steppen). De e-step zet je gemakkelijk even op slot door het bijgeleverde slot zodat je onderweg kan genieten van een welverdiend ijsje of een bezoekje kan brengen aan een van de vele bezienswaardigheden.

Tip 2. Bezoek het Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias oftewel de “Stad van de Kunsten en Wetenschap”. Dit is Valencia ‘s meest toonaangevende bezienswaardigheid en zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie!

De bouw van dit bijzondere gebouw is begonnen in 1989 en duurde twee decennia lang voordat het gebouw helemaal afgerond was. Het iconische gebouw is ontworpen door een wereldberoemde Spaanse architect “Santiago Calatrava”. Als bezoeker kun je door de omringende stadsduinen wandelen.

In de gebouwen kun je wetenschappelijke experimenten uitvoeren en het operagebouw bezoeken. Het complex is gelegen op de drooggelegde Turia rivier die midden door het stadshart van Valencia liep. Deze rivier is drooggelegd om de overstromingen, en de daarbij horende ravages te stoppen/voorkomen.

Nog opzoek naar een villa met privézwembad in de buurt klik dan hier, want met onze persoonlijke service gaan wij samen voor jouw droomvakantie.

Tip 3. Bezoek de Kathedraal van Valencia

Een bijzondere kerk gebouwd tussen 1262 en 1356. De kathedraal is gewijd aan de heilige Maria, het gebouw is een mengeling van gotische, romaanse en barok-stijlen. Het gebouw is gebouwd om een moskee heen. Wat maakt deze kathedraal naast zijn bijzondere uiterlijk nou zo speciaal? In de het gebouw bevinden zich waardevolle schilderijen die te bewonderen zijn vanuit het museum die zich in het gebouw bevindt. En voor diegene die willen genieten van een panoramisch uitzicht, is er niets beter dan de beklimming van de Miquelete. Om bovenaan de klokkentoren te komen zul je eerst 207 treden moeten trotseren, maar de inspanning is zeker de moeite waard is. Je schijnt er namelijk de beste foto’s van de stad te kunnen nemen.

Tip 4. Bekijk het bekende Torres de Serranos

De Torres de Serranos is een van de twaalf poorten die gezamenlijk deel uitmaken van de 14eeuws gebouwde oude stadsmuren van Valencia. Dit is een van de best bewaarde monumenten van Valencia. De Torres de Serranos diende als hoofdingang van de stand met een defensieve functie. Naast de defensieve functie diende het ook als gebruik voor belangrijke en officiële ceremonies van bijvoorbeeld koningen. Tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) werden er in de torens schilderijen verstopt. Tegewooedig wordt het niet meer gebruikt voor gevaar van buitenaf, voor het stallen van schilderijen of als gevangenis want daar hebben de torens ook voor gediend. Vandaag de dag vinden er gezellige festiviteiten plaats. Zo zijn er bijvoorbeeld middeleeuwse marktjes met middeleeuwse producten, maar ook hapjes en drankjes.

Na een dagje cultuur snuiven ben je daarna wel toe aan ontspanning. Villa Montana is een echte aanrader. Door rustige omgeving en de prachtige omgelegen natuur kun je hier heerlijk in jouw privézwembad tot rust komen.

Tip 5. Bezoek de traditionele markt Mercado de Ruzafa

Mercado de Ruzafa is een traditionele Spaanse markt die komt uit 1957 waar ze allerlei plaatselijke producten verkopen. De markt is meer dan 4780m2 groot en is verdeeld in 3 delen. Waarvan 2 met etenswaren met meer dan 160 kraampjes en 1 deel voor het administratieve gedeelte. Het is geheel overdekt wat het zowel op een slechte regenachtige dag als op een warme zomerse dag fijn is. Het bijzondere uiterlijk van de markt valt misschien nog wel het meeste op. Iedere kleur staat voor een betekenis, zo staat de blauwe kleur voor de vismarkt. En als je dan terugkomt met allerlei lekkernijen kun je deze heerlijk opeten bij jouw privézwembad.

Nog opzoek naar een luxe villa met privézwembad kijk hier voor ons aanbod, of ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te doen is in bijvoorbeeld de provincie Alicante klik dan hier. Wij helpen je graag aan je droomvakantie.