Verhuurexpert met 20+ jaar ervaring | Klantbeoordeling 9.1

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op je vragen en ga zorgeloos op reis. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

villa marin

Algemeen

Kan ik een vakantiehuis voor een langere periode boeken?

Een vakantiehuis kan gehuurd worden voor een aaneengesloten periode van maximaal 6 maanden. Een vakantiehuis kun je huren per dag, met een minimum verblijf, op basis van de prijzen en details zoals genoemd in de online presentatie.

Waar kan ik mijn boeking terugvinden?

De gemaakte boeking is terug te vinden in “Mijn account”. Om in te loggen voer je eenvoudig het bijbehorende reserveringsnummer in of door in te loggen met mailadres en wachtwoord. Alle gegevens over het vakantiehuis, zoals wat er precies aanwezig is, staan hier beschreven. Daarnaast zijn de betalingstermijnen en overige voorwaarden altijd terug te vinden in het account.

Hoe kan ik een vakantiehuis boeken?

Met een paar klikken op de knop is jouw droomvakantie vastgelegd. Koffers inpakken en het is tijd voor vakantie!

De beschikbaarheid van een vakantiehuis is ten alle tijden terug te vinden in de presentatie van de desbetreffende woning op onze website. Wanneer je op het icoon +info klikt opent de website presentatie in zijn geheel.

Vervolgens voer je de gewenste periode in het “Van- tot” balkje in om zo de kalender van de woning te openen. Alle groene blokken zijn nog beschikbaar en je legt jouw vakantie vast door de juiste data aan de klikken.

Kan ik mijn boeking tussentijds aanpassen?

Na het boeken van een vakantiehuis kun je met jouw gegevens inloggen op de website. Wil je bijvoorbeeld toch wat langer in het vakantiehuis verblijven en is deze nog beschikbaar? Dan kan dat! Verleng je verblijf in een paar klikken in het reserveringsoverzicht.

Mijn verblijf

Waar vind ik het adres van mijn vakantiehuis?

Het adres van het vakantiehuis ontvang je na de volledige betaling op de reisvoucher. Wegens privacy wetgeving mogen wij geen privé gegevens vrijgeven voordat de boeking volledig gemaakt is.

Wat zijn de aankomst en vertrektijden?

Wil jij graag op vakantie in alle rust met voldoende ruimte en privacy? Zorgeloos een vakantie boeken staat bij ons centraal!Het ideale vakantiehuis boek je online helemaal op je gemak onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Jij en je reisgenoten hebben alleen recht op het vakantiehuis. Dit houdt in dat er geen andere gasten in het vakantiehuis verblijven.In de meeste vakantiehuizen is het mogelijk om contactloos het vakantiehuis binnen te komen. Dit wordt over het algemeen gedaan door het gebruik van een sleutelkluis. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het wijst voor zich en is helemaal veilig.Op de voucher ontvang je een code waarmee de sleutelkluis aan de buitenkant van de woning geopend kan worden. Vervolgens gebruik je de sleutel om het vakantiehuis te betreden en na verblijf plaats je de sleutel weer terug. Heel gemakkelijk en volledig corona-proof!

Hoe krijg ik toegang tot het vakantiehuis?

In principe gelden voor al onze woningen standaard aankomst en vertrektijden. De standaard aankomsttijd is 16:00 uur en vertrektijd om 10:00 uur, tenzij anders aangegeven bij de presentatie of indien anders overeengekomen.

Per woning staan de aankomst en vertrektijden aangegeven in het overzicht bij het vakantiehuis.

Moet ik toeristenbelasting betalen?

Het is verplicht om toeristenbelasting te betalen aan de huiseigenaar. Wij doen ons uiterste best om alle kosten inclusief te maken in de prijs. In een aantal gevallen kan het zijn dat dit nog ter plaatse betaalt dient te worden. Het bedrag dat per persoon betaald dient te worden verschilt per gemeente. Onder het kopje “Standaard service” staat aangegeven welk bedrag van toepassing is op het vakantiehuis.

Zijn er bed- en handlinnen aanwezig?

In al onze vakantiehuizen zijn bed- en handlinnen verzorgd. Hygiëne is van groot belang en om deze reden hebben we ervoor gekozen om dit voor elke boeking tot in de puntjes te verzorgen. Dit wordt door onze lokale beheerpartij verzorgd of door de huiseigenaar.

Wordt de woning schoongemaakt na verblijf?

In al onze vakantiehuis wordt de schoonmaak verzorgd. Hygiëne staat bij ons hoog bovenaan en om deze reden hebben we ervoor gekozen om dit voor elke boeking tot in de puntjes te verzorgen. Dit wordt door onze lokale beheerpartij verzorgd of door de huiseigenaar.

Moet ik borg betalen?

Het verschilt per vakantiehuis of er borg afgedragen dient te worden. Ook hier doen wij ons uiterste best om losse betalingen te voorkomen. In sommige gevallen wordt er een waarborg vooraf gevraagd. Dit is in het overzicht bij de woning terug te vinden.

Indien er een borg gevraagd wordt en je deze voldoet met een Creditcard zal het bedrag alleen worden gereserveerd en niet afgeschreven. Zodra de boeking goed is verlopen zal dit bedrag weer worden vrijgegeven.

Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om het borg bedrag over te maken. In dit geval streven we ernaar om het bedrag binnen 7 dagen na vertrek weer terug te storten.

Reviews

Waar kan ik een review achterlaten?

Wil je jouw prettige ervaring, tips en opmerkingen graag delen? Dat zien we graag! Na verblijf ontvang je een mail waarin wij vragen om een review te schrijven over het vakantiehuis en de omgeving. Daarnaast kan je altijd feedback per mail aan ons doorgeven. Daarnaast is het ook mogelijk om een review achter te laten op Google, klik hier om een review te schrijven.

Prijzen

Wat zit er bij de weergegeven prijzen inbegrepen?

Onze insteek is om de prijzen zo transparant mogelijk te houden en daarom inclusief de bijkomende kosten weer te geven. Hiermee voorkomen we onduidelijkheid en is het in de basis niet noodzakelijk om ter plaatse nog geld te betalen.

Maar wat zit er allemaal bij in? De website prijs is inclusief verplichte verzekering, boekingskosten, bedlinnen, handlinnen, eindschoonmaak, toeristenbelasting en verwarmingskosten. Het komt voor dat er bij bepaalde vakantiehuizen extra zaken aanwezig zijn, zoals een kinderstoel. Mocht dit zo zijn dan staat dit beschreven in het service overzicht op de website presentatie.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja. De prijzen op de website zijn bedragen inclusief BTW.

Betaling en annulering

In welke termijnen dien ik te betalen?

Tijdens het gehele boekingsproces op de website ziet u in een oogopslag vermeld wat en wanneer u betaalt. Wel zo prettig. Zodra u definitief boekt krijg u een bevestiging per mail. Controleer deze altijd direct. Toch iets misgegaan? Neem dan meteen contact op, wij helpen graag. Voor direct contact, lees onderstaande regel.

Als u langer dan 8 weken voor aankomst boekt gelden de volgende betalingstermijnen:

  • Bij reservering betaalt u 30% van de gehele reissom
  • Uiterlijk 8 weken voor aankomst betaalt u de overige 70% van de gehele reissom + de overige kosten zoals de schadeverzekering

Als u korter dan 8 weken voor aankomst boekt, betaalt u de volledige reissom direct.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

De annuleringsvoorwaarden vind je terug in onze Algemene voorwaarden.

Verzekering

Wat houdt de verplichte inboedel/aansprakelijkheid verzekering precies in?

De inboedel en aansprakelijkheidsverzekering worden automatisch afgesloten bij het maken van een reservering en is dus verplicht. De verzekering houdt in dat je tot €2500,- verzekerd bent voor schade. De kosten voor de verzekering zijn standaard €25,- per boeking. Wij zorgen hierbij voor een soepele afhandeling!

Wilt u meer informatie over de inboedel/aansprakelijkheidsverzekering? Klik dan hier

Welke annuleringsverzekering kan ik afsluiten via jullie?

We raden je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten via Allianz. Deze annuleringsverzekering wordt afgesloten tijdens het boekingsproces waarbij de voorwaarden duidelijk naar voren komen. Daarnaast staat alle informatie, tevens met betrekking tot COVID-19, op de website van Allianz. Op het moment dat de annuleringsverzekering via ons is afgesloten zullen we code-voorwaarden handelen.